Hoe raadpleeg je de catalogus?

1. Tik in het veld Zoekwoord(en) een auteursnaam, een trefwoord of een titelwoord. Het maakt niet uit of je het woord in hoofdletters of in kleine letters tikt.
Ben je niet zeker van de schrijfwijze van het woord, dan kan je de eerste paar letters van het woord intikken gevolgd door het teken * (dit is trunceren).

2. Selecteer je in het keuzemenu voor Alle woorden dan zoekt de computer zowel in het auteursbestand, als in het trefwoordenbestand, als in het titelbestand naar het ingetikte woord. Je krijgt dan een overzicht van alle titels waarvan de auteursnaam het ingetikte woord is of waarvan het ingetikte woord het trefwoord of het titelwoord is. Je kan ook meerdere zoekwoorden inbrengen.

3. Kies je voor Auteur (schrijver, zanger, componist, ...) dan zoekt de computer enkel in het auteursbestand. Je krijgt dan een overzicht van de werken waarvan het ingetikte woord de auteursnaam is. Opgelet om een resultaat te krijgen moet je wel de auteursnaam op volgende wijze formuleren: familienaam, voornaam of familienaam.

4. Kies je voor Trefwoord dan zoekt de computer enkel in het trefwoordenbestand naar alle werken, die dat trefwoord dragen.

5. Kies je voor Titelwoord dan zoekt de computer enkel in het titelbestand naar alle werken waarbij dat woord in de titel voorkomt. Zo ook voor de keuze Reekstitel.

6. Kies je voor Materiaalsoort dan opent zich een keuzescherm. Klik op het gewenste item. In het zoekveld "Zoekwoorden" verschijnt een cijfer dat de code vormt voor de gekozen materiaalsoort.

Bijvoorbeeld: een boek heeft het codegetal 2. Klik je vervolgens op de knop "Zoeken" dan krijg je een overzicht van alle boeken die de bib in haar collectie heeft.

Op die manier kan je van elk collectieonderdeel een volledig overzicht verkrijgen.

7. Je kan je zoekopdracht beperken door een keuze te maken tot welke Bibliotheek het werk moet behoren, tot welke Collectie of tot welke Taal.

8. Selecteer je een termijn in het keuzemenu In bezit sinds dan bekom je een overzicht van alle werken, die de bibliotheek sinds de gekozen termijn nieuw in bezit heeft.

Bijvoorbeeld: kies je in het veld "Zoekwoorden" voor een boek als materiaalsoort en in het veld "In bezit sinds" voor de termijn van 3 maanden, dan krijg je een overzicht van alle boeken die de bibliotheek in de laatste 3 maanden heeft aangeschaft.